Menu

Leroy reisde elke dag vanuit Nijmegen naar Kaak in Terborg

27 juni 2019

Dat de Achterhoek een mooie regio was ervaarde hij een aantal jaar geleden al in zijn rol als verkoper bij Pluggerz. Toen zijn beste vriend hem vertelde over zijn toffe stage bij Kaak in Terborg, aarzelde hij dan ook geen moment om zijn pijlen weer op onze regio te richten. Leroy vertelt over zijn redenen om hierheen te komen, het TalentProgram en zijn toekomstplannen!

Interviewen in een vreemde taal

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. De Achterhoek leek me altijd erg gezellig en had me jaren geleden verrast toen ik een bijbaan in Doetinchem had.” Toen Leroy in contact werd gebracht met een Business Unit manager bij Kaak Multiparts hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Ik heb meerdere gesprekken gehad, maar hier had ik direct een klik. Ik kon goed met Roel – mijn stagebegeleider – opschieten en de opdracht leek me erg leuk.” Multiparts wil graag de Duitse vleesindustrie veroveren en daar mocht hij ze bij helpen. “Ik nam mijn interviews dus ook af in het Duits, heel tof als je International Business and Languages studeert natuurlijk!”

Deelname aan het TalentProgram

“In mijn tweede week al kreeg ik een mail vanuit HR over het TalentProgram. Dit werd echt actief aangeboden en het leek me super om extra dingen te doen tijdens mijn afstudeerstage. De bijeenkomsten leken me heel interessant en ik dacht: waarom niet?!” SmartHub was helemaal nieuw voor Leroy, dus hij liet zich verrassen door wat het programma te bieden had. “Ze zijn hier super actief om de regio te promoten, dat viel me direct op. De Achterhoekse trots is hier voelbaar.”

“Het wordt steeds gezelliger!”

Het programma van het TalentProgram vond hij onwijs tof. “Het is een mix tussen jezelf ontwikkelen en bedrijfsbezoeken. Je leert jezelf en je ambities beter kennen, maar krijgt ook ruim kans om te netwerken bij mooie Achterhoekse bedrijven.” Vooral dat laatste vond hij gaaf. “Je komt gewoon overal binnen. Heel laagdrempelig! We hebben gepitcht bij De Graafschap, zijn op bedrijfsbezoek geweest bij VNO-NCW en ga zo maar door.” Maar ook met zijn mede-talenten bouwde hij wat op. “Je leert elkaar steeds beter kennen en bent oprecht benieuwd naar wat de ander aan het doen is. Het wordt dus steeds gezelliger!”

Blijven leren als trainee

Leroy wist al snel wat hij na zijn afstuderen zou gaan doen. “Ik ga een traineeship volgen bij de Jumbo. Dit lijkt me al heel lang een mooie uitdaging. Je blijft namelijk leren, maar meer in de praktijk. En dat is wel fijn als je niet zo gek bent op theorie, haha!” Maar, hij heeft zich nog wel eens achter zijn oren gekrabd de afgelopen tijd. “De bedrijven in de regio hebben me verrast, dus ik sluit zeker niet uit in de toekomst nog eens terug te komen!” Dat komt ook door de fijne mentaliteit beaamt Leroy. “Het is hier heel gemoedelijk. Een van jullie mooiste uitspraken vind ik wel: niet lullen maar poetsen! Dat past echt precies.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Bas bouwt aan zijn toekomst bij WBC Bouwgroep

Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..

Lees meer

Hoe schrijf je een knallend stageverslag? Tips voor afstuderende studenten!

Hey daar, bijna-afgestudeerde topper! De tijd vliegt, hè? Net zat je nog vol spanning te wachten op die eerste stagedag, en nu is het einde van je stage in zicht. Het enige dat nog tussen jou en je diploma staat, is dat ene, kleine, superbelangrijke document: je stageverslag. Geen paniek! Wij van SmartHub Achterhoek hebben een paar..

Lees meer

Van afstudeer-match naar vaste baan bij Iconica

Dirk Lukassen komt uit het Achterhoekse Ulft. Hij volgde de opleiding HBO-ICT/Software Development aan de HAN. Al een aantal keer bezocht hij de Achterhoekse Talententuin en liep hij diverse stages in de regio. Dit beviel hem altijd goed. Dirk was er daarom van overtuigd dat hij zijn afstudeeropdracht ook bij een bedrijf in de regio..

Lees meer

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!