Menu

Leroy reisde elke dag vanuit Nijmegen naar Kaak in Terborg

27 juni 2019

Dat de Achterhoek een mooie regio was ervaarde hij een aantal jaar geleden al in zijn rol als verkoper bij Pluggerz. Toen zijn beste vriend hem vertelde over zijn toffe stage bij Kaak in Terborg, aarzelde hij dan ook geen moment om zijn pijlen weer op onze regio te richten. Leroy vertelt over zijn redenen om hierheen te komen, het TalentProgram en zijn toekomstplannen!

Interviewen in een vreemde taal

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. De Achterhoek leek me altijd erg gezellig en had me jaren geleden verrast toen ik een bijbaan in Doetinchem had.” Toen Leroy in contact werd gebracht met een Business Unit manager bij Kaak Multiparts hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Ik heb meerdere gesprekken gehad, maar hier had ik direct een klik. Ik kon goed met Roel – mijn stagebegeleider – opschieten en de opdracht leek me erg leuk.” Multiparts wil graag de Duitse vleesindustrie veroveren en daar mocht hij ze bij helpen. “Ik nam mijn interviews dus ook af in het Duits, heel tof als je International Business and Languages studeert natuurlijk!”

Deelname aan het TalentProgram

“In mijn tweede week al kreeg ik een mail vanuit HR over het TalentProgram. Dit werd echt actief aangeboden en het leek me super om extra dingen te doen tijdens mijn afstudeerstage. De bijeenkomsten leken me heel interessant en ik dacht: waarom niet?!” SmartHub was helemaal nieuw voor Leroy, dus hij liet zich verrassen door wat het programma te bieden had. “Ze zijn hier super actief om de regio te promoten, dat viel me direct op. De Achterhoekse trots is hier voelbaar.”

“Het wordt steeds gezelliger!”

Het programma van het TalentProgram vond hij onwijs tof. “Het is een mix tussen jezelf ontwikkelen en bedrijfsbezoeken. Je leert jezelf en je ambities beter kennen, maar krijgt ook ruim kans om te netwerken bij mooie Achterhoekse bedrijven.” Vooral dat laatste vond hij gaaf. “Je komt gewoon overal binnen. Heel laagdrempelig! We hebben gepitcht bij De Graafschap, zijn op bedrijfsbezoek geweest bij VNO-NCW en ga zo maar door.” Maar ook met zijn mede-talenten bouwde hij wat op. “Je leert elkaar steeds beter kennen en bent oprecht benieuwd naar wat de ander aan het doen is. Het wordt dus steeds gezelliger!”

Blijven leren als trainee

Leroy wist al snel wat hij na zijn afstuderen zou gaan doen. “Ik ga een traineeship volgen bij de Jumbo. Dit lijkt me al heel lang een mooie uitdaging. Je blijft namelijk leren, maar meer in de praktijk. En dat is wel fijn als je niet zo gek bent op theorie, haha!” Maar, hij heeft zich nog wel eens achter zijn oren gekrabd de afgelopen tijd. “De bedrijven in de regio hebben me verrast, dus ik sluit zeker niet uit in de toekomst nog eens terug te komen!” Dat komt ook door de fijne mentaliteit beaamt Leroy. “Het is hier heel gemoedelijk. Een van jullie mooiste uitspraken vind ik wel: niet lullen maar poetsen! Dat past echt precies.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Ontmoet Jermo Thuis!

Ontmoet Jermo Thuis, een enthousiaste jonge professional die momenteel zijn afstudeerstage bij Innomotion vervult. Innomotion is een distribiteur voor Delta producten in Nederland en fungeert tevens als groothandel voor deze producten. Ze leveren niet alleen een breed scala aan producten, zoals PLC’s en servo motoren, maar bieden ook ondersteuning aan klanten die vragen hebben over..

Lees meer

BonsenReuling: Vol expertise en energie

In de wereld van accountancy zijn kantoren van verschillende groottes te vinden. BonsenReuling is een middelgroot kantoor met 170 collega’s verspreid over 5 locaties: Lichtenvoorde, Eibergen, Doetinchem, Deventer en Elst. Het bedrijf is daarnaast ook een ook actief SmartHub-lid van het allereerste eerste uur. We spraken met Jolein (25), een gedreven en enthousiaste jonge professional..

Lees meer

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros

Een toffe stageplek en een bronzen medaille voor Skills Hero Thomas Ros Thomas Ros is stagiair bij DLA ICT, een ICT-bedrijf met een allround aanbod op ICT gebied, van engineering tot software en consultancy. Vanuit Graafschap College deed Thomas mee aan de vakwedstrijden ICT-beheerder van Worldskills Netherlands 22/23 en behaalde hier de 3e plek!  DLA ICT hecht veel waarde aan de..

Lees meer

Talent in beeld: Tom Dijkhuis is op een missie bij SABA!

In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Tom Dijkhuis (21), een gedreven afstudeerstudent Sportmarketing aan de Hogeschool Saxion in Deventer. Tom, woonachtig in Beltrum, heeft de kans gekregen om zijn afstudeerstage te doen bij SABA in Dinxperlo, een toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in lijmen en kitten voor specifieke B2B-markten. In de afgelopen 90 jaar heeft..

Lees meer

Het is altijd feest bij Kaemingk!

Talent in Beeld: Margot Pardijs over haar sprankelende stage bij Kaemingk. In dit Talent in Beeld-interview spreken we met Margot Pardijs (22), een vierdejaars student Human Resource Management aan Saxion Deventer. Ze loopt momenteel stage bij Kaemingk. Een internationale leverancier van decoratieartikelen voor feestelijke gelegenheden zoals Kerst, Pasen, Valentijn en het voorjaar met o.a. een uitgebreide outdoor collectie. Kaemingk..

Lees meer

Lieke en Roan delen hun ervaringen bij Reiger Suspension

Het is altijd interessant om te horen hoe mensen bij een bepaald bedrijf of organisatie terecht zijn gekomen en wat hun ervaringen daar zijn. Deze keer nemen we een “kijkje” bij Reiger Suspension in Hengelo (GLD) en delen wij de ervaringen van Lieke Rauwerda (23) – HR-stagiair en van Roan Beerten (25) – CAD-CAM programmeur. Eerst..

Lees meer

Binnenkijken bij: Eeftink-Rensing

In onze rubriek ‘Bedrijf in beeld’ zoomen we in op onze SmartHub-leden. We vertellen over de organisatie en over mooie ervaringen en carrièrekansen die studenten en starters hier hebben. Bij Eeftink-Rensing is het motto: ‘Niets is onmogelijk, staal is onze taal’. Dat maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we eens kijken bij het Lichtenvoordse bedrijf dat..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!