Menu

Leroy reisde elke dag vanuit Nijmegen naar Kaak in Terborg

27 juni 2019

Dat de Achterhoek een mooie regio was ervaarde hij een aantal jaar geleden al in zijn rol als verkoper bij Pluggerz. Toen zijn beste vriend hem vertelde over zijn toffe stage bij Kaak in Terborg, aarzelde hij dan ook geen moment om zijn pijlen weer op onze regio te richten. Leroy vertelt over zijn redenen om hierheen te komen, het TalentProgram en zijn toekomstplannen!

Interviewen in een vreemde taal

“Ik ben geboren en getogen in Nijmegen. De Achterhoek leek me altijd erg gezellig en had me jaren geleden verrast toen ik een bijbaan in Doetinchem had.” Toen Leroy in contact werd gebracht met een Business Unit manager bij Kaak Multiparts hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Ik heb meerdere gesprekken gehad, maar hier had ik direct een klik. Ik kon goed met Roel – mijn stagebegeleider – opschieten en de opdracht leek me erg leuk.” Multiparts wil graag de Duitse vleesindustrie veroveren en daar mocht hij ze bij helpen. “Ik nam mijn interviews dus ook af in het Duits, heel tof als je International Business and Languages studeert natuurlijk!”

Deelname aan het TalentProgram

“In mijn tweede week al kreeg ik een mail vanuit HR over het TalentProgram. Dit werd echt actief aangeboden en het leek me super om extra dingen te doen tijdens mijn afstudeerstage. De bijeenkomsten leken me heel interessant en ik dacht: waarom niet?!” SmartHub was helemaal nieuw voor Leroy, dus hij liet zich verrassen door wat het programma te bieden had. “Ze zijn hier super actief om de regio te promoten, dat viel me direct op. De Achterhoekse trots is hier voelbaar.”

“Het wordt steeds gezelliger!”

Het programma van het TalentProgram vond hij onwijs tof. “Het is een mix tussen jezelf ontwikkelen en bedrijfsbezoeken. Je leert jezelf en je ambities beter kennen, maar krijgt ook ruim kans om te netwerken bij mooie Achterhoekse bedrijven.” Vooral dat laatste vond hij gaaf. “Je komt gewoon overal binnen. Heel laagdrempelig! We hebben gepitcht bij De Graafschap, zijn op bedrijfsbezoek geweest bij VNO-NCW en ga zo maar door.” Maar ook met zijn mede-talenten bouwde hij wat op. “Je leert elkaar steeds beter kennen en bent oprecht benieuwd naar wat de ander aan het doen is. Het wordt dus steeds gezelliger!”

Blijven leren als trainee

Leroy wist al snel wat hij na zijn afstuderen zou gaan doen. “Ik ga een traineeship volgen bij de Jumbo. Dit lijkt me al heel lang een mooie uitdaging. Je blijft namelijk leren, maar meer in de praktijk. En dat is wel fijn als je niet zo gek bent op theorie, haha!” Maar, hij heeft zich nog wel eens achter zijn oren gekrabd de afgelopen tijd. “De bedrijven in de regio hebben me verrast, dus ik sluit zeker niet uit in de toekomst nog eens terug te komen!” Dat komt ook door de fijne mentaliteit beaamt Leroy. “Het is hier heel gemoedelijk. Een van jullie mooiste uitspraken vind ik wel: niet lullen maar poetsen! Dat past echt precies.”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Op weg naar een succesvolle stage. Hoe vind je de perfecte stageplek?

Of je nu een eerstejaars student bent die net begint aan zijn academische reis of een gevorderde student die klaar is om de professionele wereld te verkennen, het vinden van de juiste stageplek is een belangrijke stap in je carrière. Onze tips helpen je met het vinden van een geschikte stageplek. 1. Bepaal je doelen..

Lees meer

Cas zit niet graag stil. Maar wel op zijn plek bij Alferink Installatietechniek.

We stellen je graag Cas Klein Gunnewiek voor; 20 jaar en komend uit Lichtenvoorde. Een inspirerende jonge professional die z’n carrière aan het opbouwen is bij Alferink Installatietechniek in Groenlo. Cas rondde de opleiding Middenkaderfunctionaris Smart Building af en kwam via zijn eindstage bij Alferink in dienst. Nu volgt hij, met ondersteuning van zijn werkgever,..

Lees meer

Gave stageplek maakt kans op terugkomen groot

Mick Sloots (21) en Martijn Koopmans (21) studeren Luchtvaarttechnologie aan de Hogeschool Inholland in Delft. Beide studenten reageerden op een vacature van Innovatiehub IIME en lopen nu stage in de Achterhoek. Beide geven aan dat de ervaringen van nu maken dat ze voor hun afstuderen graag terug naar de Achterhoek komen voor een gave opdracht...

Lees meer

10 tips voor een goede start van je (afstudeer)stage

Je stage is een belangrijke eerste stap in je carrière. Eindelijk kun je de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen en waardevolle ervaring gaan opdoen. Met de juiste voorbereiding maak jij een goede eerste indruk. Om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid en zelfverzekerd aan deze nieuwe uitdaging begint, hebben wij 10 tips voor je.

Lees meer

Luuk Hebinck over zijn onderzoekstage bij Nijhuis Saur Industries

Luuk Hebinck (24) komt uit een klein Achterhoeks dorp en vond een stage die perfect aansluit bij zijn interesses. Gewoon in de Achterhoek! “Mijn stage bij Nijhuis Saur Industries is interessant en uitdagend. Er gebeurt van alles en ik leer ontzettend veel.” Watertechnologie Na een studie Chemische Technologie aan het Saxion in Enschede volgt Luuk..

Lees meer

Laat ons weten wat je zoekt

Ben je als student of scholier op zoek naar een specifieke stage, werkgever of een onderzoeksopdracht? Als non-profit initiatief helpen we je graag verder!
Neem contact op

Studeer af in de Achterhoek

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!