Menu

Elif stuurt de CEO van Mainfreight gewoon een appje

14 maart 2019

“Wanneer je hier aan komt rijden is het net een Mainfreight-dorp,” vertelt Elif enthousiast. De multinational biedt in ‘s-Heerenberg een internationale werkplek, waar bijna 1.000 medewerkers dagelijks bezig zijn met logistiek. “Tijdens het werk praten we veel Engels. We hebben een internationaal team dat wereldwijd actief is en we passen ons hierop aan. Elke dag is een nieuwe uitdaging!”

Voor grote spelers hoef je echt niet naar Amsterdam. Dat is het gevoel dat je direct krijgt wanneer je een van de panden van Mainfreight binnenloopt. “Het is heel tof om zo dicht bij huis toch internationaal bezig te kunnen zijn. Ik rijd elke dag ongeveer een kwartiertje naar het werk, om vervolgens even totaal te vergeten dat ik in de Achterhoek ben.” Elif is 23 jaar en na haar studie International Business and Languages aan de HAN besloot ze om dicht bij huis te blijven. “Ik had hier al stage gelopen en was onder de indruk van de fijne sfeer binnen het bedrijf.” Deze sfeer typeert haar werkzaamheden elke dag en maakt dat ze elke ochtend haar bed uit springt om naar het werk te gaan.

Special people, Special company

De slogan van het bedrijf is Special people, Special company. Het zegt niks over wat Mainfreight doet, maar wel alles over waar ze voor staan. Het komt neer op drie pijlers: cultuur, familie en filosofie. “In mijn rol in team Training and Development geef ik samen met mijn collega’s trainingen binnen Mainfreight. Ook op het gebied van cultuur, want dat vinden we hier erg belangrijk. We worden gezien als de cultuurbewakers van het bedrijf en dragen dit op elke mogelijke manier uit.” Het belangrijkste in deze bedrijfscultuur is dat innovatie erg gestimuleerd wordt en dat werknemers elkaar als familie beschouwen. Elif merkte dat zelf ook, toen ze aangaf dat ze graag meer met employer branding bezig wilde zijn. Haar manager ondersteunt haar hierin en geeft haar de mogelijkheid om te groeien binnen de organisatie.

Logistiek is sexy

Elif vertelt dat supply chain en logistiek niet zo’n stoffig imago zouden hoeven hebben. Sinds kort maakt ze vlogs om te laten zien hoe leuk het is om te werken bij Mainfreight. “Met mijn video’s draag ik onze drie pijlers uit en zien mensen dat wat we zeggen ook echt is wat we doen. Ik merk dat de video’s veel impact hebben, want de vraag naar bijvoorbeeld stageplekken neemt toe.” Ze hoopt hiermee ook andere young professionals te stimuleren in de regio te blijven. “Het is een mooi bedrijf met veel mogelijkheden en een grote diversiteit aan mensen. En dat alles lekker dicht bij huis!”

BEKIJK VIDEO

Platte organisatie

Een van de pilaren van Mainfreight omschrijft dat de muren van bureaucratie, hiërarchie en superioriteit moeten worden doorbroken. Dit omvat de bedrijfscultuur, maar past ook heel goed binnen de mentaliteit van de meeste Achterhoekers. “Laatst wilde ik iets bespreken met onze CEO, toen ik aangaf dat hij niet op zijn plek zat zei mijn manager ‘dan stuur je hem toch gewoon een appje’! De organisatie is zo plat dat de lijntjes kort zijn en dat er geen hierarchie is.”

Samen de haka dansen

Onlangs is er in België een nieuwe locatie geopend. Hiervoor kwam de Group Managing Director van Mainfreight overgevlogen vanuit Nieuw-Zeeland. “Ken je de haka?”, vraagt Elif. “Dat is een dans van de Maori’s uit Nieuw-Zeeland en deze wordt ook uitgevoerd voorafgaand aan sommige sportwedstrijden. Tijdens de opening stond ik naast de Group Managing Director en dansten we samen de haka. Zo gaat dat bij ons.” Toen ze hem een tijd later weer zag, wist hij nog precies wie ze was en toonde hij oprecht interesse in wat ze op dit moment aan het doen is. “Ik zit hier op mijn plek, voel me onwijs gewaardeerd en hoef voorlopig echt nog niet weg!”

Nieuwsbericht delen?

In de schijnwerpers

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!