Menu

Bedrijfspagina

Achterhoek ambassadeurs

Achterhoek ambassadeurs

Raadhuisstraat 25
7001EX Doetinchem
0314 32 12 00info@8rhk.nl

8RHK ambassadeurs

Wij zijn 8RHK ambassadeurs: een krachtenbundeling van alle Achterhoekse spelers die ertoe doen: ondernemers, maatschappelijke organisaties en overheid. Samen vergroten we de kwaliteit van leven in de Achterhoek. Dat doen we met projecten op zes thema’s, waarin we werken aan de ambities van de Achterhoek Visie 2030: een (economisch) krachtige, gezonde en bereikbare Achterhoek waar het prima wonen, werken en leven is!

Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het belangrijkste is: iedere ambassadeur die in dit plaatje zit verstopt, zet zich dagelijks in voor onze regio!

Hoe werken we?
De Achterhoek Board (11 bestuurders) is het gezicht van de samenwerking, de Achterhoek Raad (raadsleden uit zeven gemeenten) bepaalt de inhoud en onze zes thematafels (150 bestuurders uit bedrijven, organisaties en overheid)) gaan hiermee aan de slag. Een kleine, gedreven en hartstikke toffe organisatie met 27 medewerkers ondersteunt Board, Raad en tafels.

We werken in Innovatiecentrum De Steck in Doetinchem, waar ook veel andere organisaties zijn gevestigd. Altijd een dynamische en gezellige sfeer dus.

Innovatie, samenwerking en liefde voor de Achterhoek zijn voor ons met stip de top drie van tools om handen en voeten te geven aan onze ambities: om onze economie te laten groenen, bloeien en vergroenen en om te werken aan een groene, gezonde, bereikbare woon- en leefomgeving. We gaan daarbij over regio- en landsgrenzen heen, zodat de potentie van de Achterhoek ten volle wordt benut. De Achterhoek heeft behoefte aan talent, jong en ouder. Heb jij een goed idee voor een project op het gebied van innovatie (in de techniek, zorg of bouw), het aantrekken van (jong) talent, onderwijs, wonen, vervoer of zorg? Wij staan ervoor open!

René Buiting is één van onze zes programmaregisseurs.

Lees onze droom voor de Achterhoek: de 8RHK Visie 2030
(Dit najaar komt er een vernieuwde versie!)