Menu

Bedrijfspagina

Grijsen Park- en Straatdesign

Grijsen Park- en Straatdesign

Lorentzstraat 13
7102 JH Winterswijk
0543 51 69 50hr@grijsen.nl

Mede door de voortdurende ontwikkeling van nieuwe producten is Grijsen Park- en Straatdesign een gezichtsbepalende speler in haar markt, die inmiddels internationaal is. Met een enthousiast team van circa 20 medewerkers wordt vol inzet gewerkt aan verdere groei van het merk Grijsen. Hiervoor wordt gefocust op het brengen van meerwaarde in advies, kwaliteit en service.

In 1989 wordt de kiem gelegd voor Grijsen Park- en Straatdesign. Voormalig aannemer Hennie Grijsen besluit straatmeubilair uit Duitsland af te zetten op de Nederlandse markt. Dit ontwikkelt zich voorspoedig, waardoor Grijsen begin jaren ’90 ook in staat is de exclusieve Nederlandse vertegenwoordiging voor het Franse merk Sineu Graff in de wacht te slepen. In de jaren daarna volgen meerdere merken.

In 1995 ontwikkelt Grijsen met eigen ontwerper Eric Kruisselbrink een nieuwe afvalbak voor de gemeente Leiden: de Constructo. Het design rekent af met de traditionele opvattingen en vestigt de nieuwe norm in afvalbakken. Andere steden en gemeenten volgen het voorbeeld van Leiden. Tegenwoordig is de Constructo niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld.

In 2010 wordt Hennie Grijsen als directeur/eigenaar opgevolgd door zoon Patrick. Naast kennis en ervaring is daarmee ook de persoonlijke en betrokken cultuur van het familiebedrijf veilig gesteld: tekenend voor het werken van en met Grijsen.