Meer overLentink

Omschrijving

We challenge Sheet metal

De kracht van ons zit hem in ‘bedenken’ in combinatie met ‘maken’. Lentink is een Europese organisatie die gespecialiseerd is in het innovatief ontwikkelen van metalen plaat producten voor eigen doeleinden of die van de klant. Mede door ons specialisme op het gebied van zowel hardtooled (product specifiek produceren met persen) als softtooled productie (flexibele productie) worden alle metalen delen intern geproduceerd. In samenwerking met diverse toeleveranciers in Europa worden overige producten (kunststof, rubber, metaal norm delen als ook, EPP/EPS delen) aan een assembly toegevoegd  

Klantgerichtheid, innovatief, continu kwaliteit, productieoptimalisatie en beleid volgens CSR zijn kernwaarden in onze onderneming.

De branches waaraan wij dagelijks leveren zijn divers waaronder  de bouw, verwarmingsbranche, automotive, agri, consumenten markt, light industry, transport, fire safety, food industry en recreation. Klanten zijn o.a.; Bosch, Vaillant, Atag, Remeha, Nefit, Alutech, Scania en van den Berg.

Innovatie heeft bij Lentink alle aandacht. Lentink moet doorlopend vernieuwen en innoveren om concurrerend te blijven op het wereldtoneel.  Innoveren en produceren moeten hand in hand gaan. Het vergroten van de slagvaardigheid door middel van snel en betrouwbaar leveren, maatwerk, marge, flexibiliteit, kostprijs etc. zijn cruciaal. De laatste stand der techniek (innovatief) binnen de gehele onderneming, uitbreiden, verbeteren en integreren van bepaalde afdelingen en machines, scholing en opleidingen voor het personeel, continu aanpassen aan de veranderende maatschappij om ons heen. Flexibiliteit, service en creativiteit zijn strategisch topics van Lentink als organisatie.

Door o.a. optimaal gebruik te maken van moderne productietechnieken, excellente processen, goed gekozen materialen, doordachte systemen, digitalisering en een zelfsturende en een zelflerende organisatie met toegewijde medewerkers, hebben mede “Lean manufacturing” mogelijk gemaakt binnen Lentink.

Het investeren in speciale geautomatiseerde “smart machines” die plaat afmetingen kunnen bewerken die groter zijn dan de standaard afmetingen en pers tonnages op de Europe productie markt, heeft Lentink fysiek boven de productie markt doen uitsteken. Voor het outsourcen van grote producten zijn er maar een paar leveranciers op de Europese markt die daarvoor in aanmerking komen waaroder Lentink in Varsseveld.

Het onderscheidend vermogen t.a.v. de klanten wordt mede onderstreept door het continu leveren van kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, laag prijsniveau en flexibiliteit. Deze voorwaarden hebben ervoor gezorgd dat Lentink bij gerenommeerde Europese klanten erkend wordt als Excellent en Preferred supplier. Het continu flexibel produceren en het dagelijks leveren van technisch hoogwaardige producten met een zeer laag  PPM-Rate maakt het onderscheid t.a.v. directe concurrenten. 

Lentink dient, mede geïnspireerd door de Bosch/Toyota filosofie, al een paar jaar als voorbeeld tuin voor middelgrote ondernemingen in en buiten Europa, die hun “ next level”, breed in hun onderneming uitrollen

Een metaalonderneming als Lentink moet anno 2019  een moderne frisse geoptimaliseerde innovatieve onderneming zijn om interessant te zijn en blijven op de arbeidsmarkt voor (jonge) werknemers.

VacaturesOpenstaande vacatures bij Lentink