Ondanks coronatijd toch 18 studenten bij Prinzen in Aalten: “Studenten blijven welkom bij ons”
4 mei 2021
Voor studenten kan het in deze coronatijd behoorlijk lastig zijn om een stage- of afstudeerplek te vinden. Veel bedrijven zijn een stuk voorzichtiger in het toelaten van stagiair(e)s of nemen zelfs even helemaal geen mensen aan. Prinzen in Aalten doet het helemaal anders. Stef Arentsen, verantwoordelijk voor het relatiebeheer en de stagecoördinatie binnen het bedrijf, licht toe: “Studenten zijn voor ons enorm belangrijk. Daarom doen we er alles aan om stages en afstudeerders een plek te blijven bieden.”
18 studenten lopen er momenteel stage bij het machineconstructiebedrijf in Aalten. Uiteraard verloopt alles volgens de coronaregels: er wordt voldoende afstand gehouden, de handen worden regelmatig gedesinfecteerd en mensen met klachten blijven thuis. “Daar zijn we behoorlijk streng op. We moeten het afkloppen, maar tot nu toe hebben we de besmettingen nog buiten gehouden,” vertelt Stef Arentsen. Hij is sinds 12 jaar werkzaam bij Prinzen en heeft er hard aan gewerkt om het bedrijf zichtbaar te maken onder jong talent. “Wij hebben studenten hoog in het vaandel staan. Op allerlei vlakken willen wij groeien en we beseffen ons dat daar nieuw talent voor nodig is. Zowel op mbo- en hbo-niveau als op universitair niveau nemen we daarom studenten aan. Ook nu veel bedrijven daarin een stapje terugdoen, blijven wij ermee doorgaan.”
Helemaal in het begin van de coronaperiode hebben er wel wat wijzigingen plaatsgevonden bij Prinzen. De stagiairs van toen gingen bijvoorbeeld van 5 dagen per week naar 3, om zo in ploegen te kunnen werken. “Maar vanaf september, toen we allemaal dachten dat corona op zijn retour was, hebben we dat weer opgeschroefd. En sindsdien hebben we het zo gelaten,” aldus Stef. “Ik ben er namelijk heilig van overtuigd dat als je nu nee verkoopt, dat je het dan kunt vergeten bij jong talent. Terwijl je hen zo hard nodig hebt om als bedrijf toekomstbestendig te zijn.”
Toekomstbestendige bedrijven investeren in jong talent
Zelf heeft Stef veel tijd en energie geïnvesteerd om Prinzen op de kaart te zetten. “Hoe krijgen we het voor elkaar dat studenten weten dat Prinzen bestaat? Dat was voor mij destijds de primaire vraag. Want als jong talent niet weet dat je bestaat en je bent nergens zichtbaar, dan wordt het op den duur moeilijk om te groeien. Daarom heb ik veel tijd gestopt in het zichtbaar maken van Prinzen en dat werpt nu zijn vruchten af. We hebben goede contacten met het Saxion, de HAN, het Graafschap College, de AT school in Terborg, verschillende universiteiten en ook met SmartHub. Het zou enorm zonde zijn om dat nu terug te schroeven, want dan raak je de talenten die je als bedrijf nodig hebt echt kwijt.”
Ook afstudeerders zijn welkom
Ook – of misschien wel júist – voor afstudeerders staat bij Prinzen de deur open. Want afstudeerders moeten gewoon kunnen afstuderen, vindt Stef. “Mijn dochter is momenteel afstudeerder dus ik weet een klein beetje hoe dat gaat. Het wordt echt een heel moeilijk verhaal als afstudeerders geen plek kunnen vinden. Dat wil ik jong talent besparen en daarom blijven we hen bij Prinzen ook in deze tijd aannemen.”
Voor ons als SmartHub zijnde is een bedrijf als Prinzen een voorbeeld voor andere bedrijven. Bij deze geven we Prinzen dan ook een groot compliment voor hun bereidwilligheid om ondanks de coronatijd alsnog plek te bieden voor jong talent. Want die plekken zijn hard nodig! Wie volgt het goede voorbeeld van Prinzen?
Maxim Hertgers (21 jaar) uit Doetinchem heeft een liefde voor techniek. In zijn vrije tijd gaat hij graag bootvaren met vrienden met de boot die zij zelf hebben opgeknapt. Met een diploma Middenkader Technicus Engineering van het Graafschap College op zak en meerdere stages op zijn naam, wist hij tijdens zijn afstudeerstage bij Hencon in..
Marieke Buevink is 22 jaar oud en afkomstig uit het gezellige Varsseveld. Tijdens haar studie Ruimtelijke Ontwikkeling, Klimaat en Management aan Saxion Hogeschool in Deventer heeft ze een geweldige tijd gehad op kamers. Vriendschappen voor het leven, leuke feestjes en waardevolle ervaringen: het studentenleven was fantastisch. Nu, na haar studie, is ze weer terug in..
Ontdek hoe Tim Verstege en Luuk Baakman hun carrières opbouwden bij Rabelink Logistics in Wehl. Lees over hun ervaringen, tips voor stagiairs, en waarom de Achterhoek een ideale plek is voor jong talent.
Wat begon als een bijna letterlijke tackle tijdens de Achterhoekse Talententuin, mondt uit in een arbeidsovereenkomst. Na een afwisselende stage treedt Koen Besselink in dienst als allround monteur in het Rouwmaat serviceteam. Talententuin match “Mijn zoektocht naar een stage voor mijn studie Werktuigbouwkunde begon bij de Achterhoekse Talententuin in Ulft. Lotte, HR-manager van Rouwmaat, viste me..
Op de Zwarte Cross was de techniektent van SmartHub Achterhoek een ware trekpleister in het Blagenparadijs! Het hele weekend stond in het teken van leren, creëren en vooral veel lol maken. Jonge talenten kregen de kans om te experimenteren met verschillende technieken zoals metselen, installatietechniek, lasersnijden en het bouwen van een stoplicht. Bekijk hieronder de beelden..
Maak kennis met Bas ten Hagen, een gedreven student en stagiair bij WBC Bouwgroep, een middelgroot bouwbedrijf uit Winterswijk, dat zich specialiseert in hoogwaardige bouwprojecten. Bas, 23 jaar, komt uit Eibergen en volgt de studie Bouwkunde aan het Saxion in Enschede. Naast zijn passie voor bouwen, is hij een echte sportfanaat die graag hardloopt en..
Jong talent Cas Buunk (25) is een echte Achterhoek ambassadeur met ambitie. Cas Buunk, 25 jaar, uit Halle is een ondernemende student met groot hart voor de Achterhoek. Hij wilde zijn afstudeeropdracht dan ook graag bij een lokaal bedrijf doen. Voor hem was Smarthub Achterhoek een uitkomst en via smarthub.nl maakte hij kennis met het..